Tuinfeest organiseren – Ideeën en tips voor het leukste tuinfeest

Er is iets te vieren! Jij hebt gekozen voor een tuinfeest omdat je in contact wilt staan met de natuur, je wilt dansen in de buitenlucht tot de zon plaats maakt voor een sterrenhemel! Of je vond een zaaltje huren gewoon zonde van je geld, dat kan natuurlijk ook. Wat je reden voor het organiseren van een tuinfeest ook is, onze tips en ideeën zullen je een stapje verder helpen om er het leukste tuinfeest van te maken!

Ideeën en tips voor de handigste hapjes en drankjes op een tuinfeest

Ga je een tuinfeest organiseren waar ook kinderen bij zijn? Bespaar jezelf een hoop moeite en regel een paar limonade taps. Je stopt ze 1 keer vol met ijs en (verse) limonade en je hebt er het hele tuinfeest geen omkijken meer naar! Oké, misschien 1 keertje bijvullen dan.

Voor de volwassenen moet er natuurlijk ook wat kouds te drinken zijn. Gezien dit feest buiten gevierd wordt is het wel zo prettig als het drinken ook buiten staat. Je kan er voor kiezen om je gehele koelkast voor dit feest naar buiten te verplaatsen (wat niet eens zo’n slecht idee is), maar je kan het drinken ook koelen in een kruiwagen/emmer/zwembadje met ijs en water.

Het drinken is geregeld, maar een tuinfeest is geen tuinfeest als er niet wat te snacken valt. Met wat je die maagjes het beste kan vullen hangt natuurlijk erg van je gasten af, dus dit zal je toch echt zelf moeten beslissen. Maar we kunnen je hier nog wel een tip over geven. Bedenk hapjes die je van tevoren kunt maken en zo vanuit de koelkast (met eventueel een tussenstop bij de magnetron) op tafel kunt zetten. Dan hoef je tijdens het feest niet de keukenprins(es) uit te hangen en kan ook jij genieten van het tuinfeest.

Ideeën en tips voor een sprookjesachtige opmaak van je tuin bij een tuinfeest

Organiseer je een tuinfeest in de avond of buiten de warme zomerperiode? Houd je gasten warm met een sfeervolle vuurkorf, warmtelampen, of wat goede dansmuziek. Als je echt wat moois van je tuin wilt maken kan je uitpakken door je versieringen in 1 themakleur te doen. Hang in die kleur dan lange linten en lampions op aan je bomen/tent/parasols en laat dit ook terugkomen in de versieringen op de tafels. Verder doen ballonnen het ook altijd goed, en waxinelichtjes in glazen potjes geven ook veel extra sfeer.

Extra tips voor het organiseren van een geslaagd tuinfeest

Zorg voor de mogelijkheid tot schuilen

We wonen (gelukkig) nou eenmaal niet in de Sahara waar het kleine beetje regen dat er valt al is verdampt voordat het de grond raakt. In ons kikkerlandje komt er best vaak ongevraagd water uit de lucht vallen. Om er voor te zorgen dat je het tuinfeest niet direct af hoeft te zeggen is het handig als je vooraf al een partytent/zeil hebt geregeld. Ook als het niet regent ziet een partytent met wat leuke versiersels er vaak best sfeervol uit.

Maak gebruik van glasmarkers

Een tuinfeest geven is super, maar achteraf blijf jij zitten met de afwas. Om dit te beperken kan je natuurlijk plastic bekers gebruiken, maar als je liever voor een iets chiquere en milieuvriendelijke oplossing gaat zijn glasmarkers echt een redding. Je kan ze zo kopen in de winkel, maar ze zijn ook erg makkelijk zelf in elkaar te knutselen. Naam erop en klaar!

Nodig je buren uit

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En je voorkomt dat er geklaagd wordt voor overlast ;). Houd het wel beperkt tot je directe buren, anders zal het al snel uitlopen op een buurtfeest. Wat zal het gezellig worden in die tuin van jou!

2018-09-27T15:56:18+00:00