Surpriseparty organiseren – Tips om het een feest en een verrassing te maken

Het is tijd voor een goed feestje! Dit keer pak je het even helemaal anders aan en ga je voor de extra moeilijkheidsgraad: een verrassingsfeest. Voordat je al direct de uitnodigingen gaat versturen eerst even het volgende.

Als bedenker en organisator van dit verrassingsfeest kan je het je misschien niet voorstellen, maar “surprise!”, sommige mensen houden er gewoon niet zo van om verrast te worden. Zoek dit van tevoren dus even uit.

Dit kan je natuurlijk niet direct vragen aan de (on)gelukkige, want dan is de verrassing er vanaf. Maar je kan het wel vragen aan de beste vriend(in), partner, of familie van je doelwit. Als ze dicht bij die persoon staan zullen ze echt wel weten of diegene wel of niet houdt van een goede verrassing. Heb je een ‘go’ gekregen? Lees hieronder dan alle tips die je nodig hebt om een geslaagde surpriseparty te organiseren.

Hoe regel je de uitnodigingen bij een surpriseparty?

Niet doorvertellen
Wees ontzettend duidelijk in de uitnodiging dat ze dit feest niet moeten bespreken met de persoon waarvoor het feest wordt georganiseerd. Zet het desnoods in dik gedrukte koeienletters op de voorkant van de uitnodiging. Komen er kinderen mee die niet zo goed hun mond kunnen houden? Vraag hun ouders dan om het pas zo laat mogelijk te vertellen zodat ze het minder lang voor zichzelf hoeven te houden.

Less is more
Onthoud: Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe moeilijker het is om het feest geheim te houden. Wil je dus zeker zijn dat het een geheim blijft tot de laatste minuut, dan kan je de gastenlijst beter zo kort mogelijk houden. Een verrassingsfeestje met een kleine groep dierbare mensen is ook al erg mooi!

Vermeid groepsapps
Je zal echt niet de eerste zijn die een groepsapp aanmaakt voor de surpriseparty van een vriend en dan per ongeluk diezelfde vriend daarin toevoegt. Of mensen die vragen over de surpriseparty gaan stellen in de groepsapp van de sportclub waar de vriend in kwestie natuurlijk ook in zit. Ja, echt, dit gebeurt. Om dit hele fiasco te voorkomen kan je op de uitnodiging zetten dat alle vragen over de surpriseparty direct naar jou kunnen.

Waar moet je verder nog aan denken bij een surpriseparty organiseren?

Schakel de hulptroepen in
Vraag hulp aan de goede vrienden en familie van het doelwit. Wie mag je echt niet vergeten een uitnodiging te sturen? Wat voor muziek moet er gedraaid worden? Waar moet het feestje gehouden worden? Zij zullen je hier het best mee kunnen helpen.

Zorg voor een goede outfit
Bedenk een smoes waarvoor het doelwit ook meteen een leuke outfit aan moet. In een versleten joggingpak op je eigen surpriseparty aan komen is namelijk niet heel erg tof. Ga je er een themafeest van maken? Zorg dan voor een extra outfit voor het feestvarken!

Verberg herkenbare auto’s
Waar je feestlocatie ook is, zorg dat je het gebied een beetje kent en je de gasten van tevoren hebt geïnformeerd over waar de hun auto moeten neerzetten. Bekende auto’s voor de deur kunnen het plan al snel verraden.

Maak een plan A, B en C
Maak van tevoren en plan waarmee je het doelwit naar de feestlocatie kan lokken. Een plan B is ook handig, en misschien ook nog een plan C. Er is niks zo lullig als dat je de persoon in kwestie al over de surpriseparty moet vertellen voordat jullie er zijn omdat hij/zij écht niet mee gaat in je verhaal.

Zorg voor een duidelijke planning
Planning is alles als het gaat om het een surpriseparty organiseren. Plan alles eerst en verstuur daarna de uitnodigingen. Zo kan je daarin meteen vermelden hoe laat iedereen er moet zijn. Neem dit ruim zodat je zeker weet dat iedereen er op tijd is en jullie feestvarken bij binnenkomst verrast kan worden door al zijn/haar vrienden en familie.

Surpriseparty organiseren in de praktijk

Het kan natuurlijk altijd anders lopen dan de planning was. Wees dus lekker flexibel op deze dag, houd je hoofd rustig en dan kan je alles aan. Succes met het organiseren van de surpriseparty!

2018-09-27T16:07:52+00:00