Low budget feest geven – Low budget het beste feest organiseren!

Er is altijd wel een reden voor een feestje! Er is alleen niet altijd een groot budget… Maar wees niet getreurd, want ook met een kleiner budget kan jij een goed feest geven. Lees snel verder voor alle tips die je nodig hebt om het beste low budget feest te organiseren.

Verzorg je eigen low budget feest catering

Een cateringbedrijf inhuren is een optie voor mensen die genoeg geld willen uitgeven aan hun feest. Jij leest vast niet voor niets deze blog, dus we mogen er denk ik wel vanuit gaan dat jij het liever wat goedkoper houdt. Het scheelt een hoop in de kosten als je de hapjes en drankjes zelf verzorgt. Zoek wat simpele snackreceptjes op of haal een paar zakken chips/nootjes en wat frituursnacks. Als je het op een mooie schaal legt lijkt het al snel wat.

Wees creatief met wat je hebt

Vermijd die afgrijselijke witte plastic bekertjes van de supermarkt. De doorzichtige variant is niet heel veel duurder, wel wat steviger en meteen al stukken mooier. Je hoeft hier geen hele ladingen van te kopen als je (gezellig gekleurde) stickers haalt waar je gasten hun naam op kunnen schrijven.

Bakjes met een kleurtje en doorzichtige bekertjes (met een fleurige naamsticker) of gewone glazen maken echt al een groot verschil in de uitstraling van je feest. Het mag dan wel een goedkoop feest zijn, maar zo hoeft het er natuurlijk niet uit te zien.

Boek een all-in dj met drive-in show

Als je wilt dat je low budget feest sfeer heeft is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan de muziek en de verlichting. Met de juiste verlichting kan je van een simpele woonkamer een sfeervolle feestruimte maken.

Klein maar fijn low budget feest

Hoe meer gasten, hoe duurder je feest. Daar kan je helaas echt niet onderuit. Hier kan je bij het organiseren van een low budget feest dus maar beter rekening mee houden. Als je niet zo’n lange gastenlijst hebt kan dat een hoop schelen, en het betekent zeker niet dat je feest minder gezellig is.

Vier je feest op een gratis locatie

Feestlocaties zijn niet altijd even goedkoop en het kan veel stress opleveren met het zoeken. Als je dit wil voorkomen kan je in je netwerk rond gaan kijken. Denk aan mensen met een grote tuin, lege schuur of een feestkelder.

Je kunt ook eens een kijkje nemen bij het buurtcentrum of langsgaan bij de kantine van je sportclub. Misschien is er op het kantoor waar je werkt nog een ruimte die je hiervoor mag gebruiken? Er is altijd wel een mogelijkheid, je moet alleen even goed zoeken.

Gezellige spelletjes op een low budget feest

Zijn jij en je gasten competitief ingesteld en houden jullie dus wel van een leuke uitdaging? Dan kan een spelletje of quiz echt niet missen op je feest! Zoek van tevoren een leuk spel op om te doen met een grotere groep mensen. Als je er zelf enthousiast over bent zal je merken dat je gasten het ook erg leuk vinden.

Goedkoop feest vieren

Met deze tips en een beetje creativiteit moet het je zeker lukken om een geslaagd low budget feest te organiseren! Welke tip ga jij gebruiken?

2018-09-27T16:14:27+00:00