Goedkope DJ huren – Een DJ vinden die wél binnen je budget past

Vaak heeft een feest een budget. Of het nu om een verjaardagsfeest gaat die je zelf moet betalen, of een bedrijfsfeest waarbij de baas zijn portemonnee trekt. Bij veel feesten is het goed om rekening te houden met de kosten. Één ding waar je dan probeert goedkoop in uit te komen is bij het huren van een DJ. Maar hoe kom je aan een goedkope DJ, in dit artikel deel ik daar alles over.

Goedkope DJ huren in je eigen netwerk

In Nederland kent iedereen wel iemand die op zijn zolder nog een platenspeler of draaitafel heeft die ligt te verstoffen. Of misschien ken je wel iemand die gewoon af en toe draait in ruil voor een kratje bier. Dat zou natuurlijk het allerhandigst zijn, gewoon iemand die je al kent die wel eens platen draait. Zorg er dan wel voor dat je goed afspreekt wat voor muziek jij op je feest wilt zodat je de kans van slagen kunt vergroten. Een goedkoop feest geven hoeft nog niet te betekenen dat het niet goed is natuurlijk!

Op internet een goedkope DJ huren

Online kun je er flink wat vinden; DJ’s. In Nederland zijn er 1500 bedrijven ingeschreven als zijnde DJ drive in show. Dat wil zeggen, bedrijven die DJ’s verhuren met licht- en geluidsapparatuur. Wel zo handig als je een feestje thuis geeft en nog geen speakers hebt. Maar omdat er zoveel, met name eenmanszaken, zijn kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet ziet en geen goedkope DJ kunt vinden.

Wanneer je online op zoek gaat naar een goedkope DJ huren, kijk dan vooral eerst op Marktplaats. Over het algemeen liggen de prijzen daar lager dan op Google.

En dat is best wel logisch want de kosten voor een Marktplaats advertentie zijn voor een bedrijf vele malen lager dan de kosten voor Google, en wie betaald die kosten uiteindelijk eigenlijk? Precies ja, jij. Via Marktplaats ga je dus sneller een goedkope DJ vinden om te huren.

Weet wat de gemiddelde prijzen zijn voor een DJ

De prijzen voor het huren van een professionele DJ (dus niet dat familielid) liggen tussen de €300,- en €1500 euro. Buiten de gewone prijsverschillen die je vind in de markt kan dit ook afhankelijk zijn van de volgende factoren.

  • Hoeveel mensen er op het feest komen, hoe meer, hoe duurder, want de DJ heeft meer geluid en licht nodig.
  • Hoelang het feest duurt. Gemiddelde pakketten zijn bedoeld voor 4 uur, duurt jouw feest langer dan betaal je daar extra voor.
  • In welke periode van het jaar jouw feest plaatsvind, in het voorjaar trouwen veel mensen en hebben DJ’s een vollere agenda, de vraag maakt het aanbod dan duurder.
  • Op welke dag je een goedkope DJ wilt huren. De vrijdagen en zaterdagen zijn vaak duurder dan wanneer je een feest doordeweeks geeft.
  • Wat je wilt dat de DJ allemaal meeneemt. Het spreekt voor zich dat een losse DJ huren goedkoper is dan eentje met een lichtshow.

Wanneer je nu een goedkope DJ wilt huren

Een goedkope DJ huren kan dus al vanaf €300,- euro wanneer je een professionele zoekt. Een familielid of een hobby DJ die net is begonnen met draaien kan het voor minder doen. Belangrijk is vooral dat de DJ muziek kan draaien die aansluit bij jouw wensen voor de muziek op jouw feest.

Bij DJ Van Harte draaien wij allround (van alles) en rekenen wij goedkope prijzen voor het huren van een DJ met of zonder licht en geluid. Wil je meer weten over onze eigen prijzen, kijk dan hier.

2018-11-15T15:36:11+00:00