Goedkope bruiloft – Hoe houd je deze bijzondere dag binnen een klein budget?

De ‘mooiste dag van je leven’, oftewel je trouwdag, is voor veel mensen ook meteen de duurste dag van je leven. Het is leuk als je een mega budget hebt voor je bruiloft, maar het is zeker niet noodzakelijk. Je kan je bruiloft ook low budget vieren en dat betekent niet direct dat je iets in hoeft te leveren. Een goedkope bruiloft kan namelijk ook een hele mooie zijn! Met deze tips en ideeën voor een goedkope bruiloft heb je alles bij de hand om dit voor jou ook de mooiste dag van je leven te maken.

Goedkope dagen om te trouwen

Alle gemeentes zijn verplicht om twee gratis tijdstippen aan te bieden waarop het mogelijk is om te trouwen. Vaak is dit in de ochtenden wat eerder in de week. Hier mogen vaak geen gasten bij aanwezig zijn, maar met jullie vrienden en familie kunnen jullie het daarna groots gaan vieren natuurlijk.

Goedkope bruiloft locaties

Als de huwelijksvoltrekking is geweest willen jullie dit natuurlijk wel vieren! Een idee voor een goedkope locatie is een buurthuis. Dit is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt als je gaat trouwen, maar het is vaak voor een leuk bedrag af te huren en met wat mooie versiering is van elke ruimte wel iets leuks te maken!

Ook kan je ervoor kiezen om helemaal niks af te huren en je bruiloft te vieren in de ruime achtertuin van een vriend of het grote huis van je ouders. Dit maakt jullie dag nog intiemer en specialer.

Besparen in de organisatie van je bruiloft

Een weddingplanner is een duur grapje. Als je een budget bruiloft wilt is het een goed idee om een vriend(in) of familielid die een kei is in organiseren (en het ook leuk vindt) te vragen om jullie te helpen met de organisatie. Alles helemaal zelf organiseren kan namelijk een hoop stress geven en dat moet je niet willen.

Goedkope trouwjurk ideeën

De perfecte jurk hoeft niet per se de duurste jurk te zijn, of de nieuwste. Een idee voor een goedkope trouwjurk is er een tweedehands kopen. Vaak zijn deze ook nog zo goed als nieuw! Mensen dragen ze immers maar 1 dag. Je kan er ook voor kiezen om een jurk te huren of een goedkope te zoeken bij AliExpress. Wil je toch wel echt een nieuwe jurk die alleen jij hebt gedragen? Bespaar dan door een voorbeeldjurk van een designer of een bruidsboetiek te kopen of koop een nieuwe en verkoop die weer na de bruiloft.

Goedkope bruiloft betekent niet per se een kleine bruiloft

Als je bespaart op alles waar op te besparen valt vooraf aan de trouwdag, heb je meer over voor de dag zelf. Nog een aantal tips waarmee je het budget van je bruiloft laag houdt:

Laat je gasten foto’s maken
In plaats van een dure trouwfotograaf in te huren kan je ook een aantal wegwerpcamera’s neerleggen bij de entree. Dan kunnen de gasten die dat leuk vinden een paar kiekjes van jullie maken en kunnen jullie ze na de bruiloft laten ontwikkelen.

Verstuur de uitnodigingen online
Een fancy gedrukte uitnodiging kan al snel in de kosten lopen. Het is een leuke toevoeging, maar het is niet onmisbaar. Een goed(koop) alternatief is een uitnodiging via whatsapp of de mail. Een leuke digitale uitnodiging is zo in elkaar geknutseld op je computer en het kost niks!

Maak je eigen versieringen
Shop wat low budget knutselgerei bij elkaar, nodig je vriendinnen uit voor een ouderwetse knutselmiddag en maak je eigen versiering! Zo houd je het goedkoop én heel erg gezellig.

Laat je vrienden taarten bakken
Om nog wat extra’s te besparen op je bruiloft kan je er voor kiezen om de bruidstaart weg te laten en aan een aantal gasten te vragen om zelf verschillende taarten te bakken en mee te nemen. Je gasten zullen ook zeker niet teleurgesteld zijn als ze zien hoeveel keuze ze hebben!

Vier het trouwfeest ook goedkoop
Veel stellen die een goedkope bruiloft hebben willen wel graag wat groter uitpakken met het trouwfeest. Maar een goed feest hoeft natuurlijk ook niet duur te zijn. Wil je ook weten hoe je een goedkoop feest kan geven? Lees dan onze blog over hoe je low budget het beste feest kan geven.

2018-09-27T16:24:41+00:00